Utbildning på Lindnäs

Utbildning av både häst och ryttare betyder mycket för oss! Vi erbjuder lektioner för de som vill utvecklas tillsammans med sin häst. Vi vill att hästens välmående skall stå i centrum och att inte bara eleven utan även hästen skall må bra efter en kursdag hos oss. På Lindnäs har vi byggt ett stall med tio Myrbyboxar, toalett och ett mysigt fikarum till kursverksamheten. Eleverna rider en och en på lektionerna.

Då det är ett mycket stort intresse att komma hit och träna har vi än så länge inte kunnat erbjuda alla en plats. Vi jobbar på det! I första hand kommer alltid de som har köpt häst från oss. Det ingår i köpet att vi hjälper till med den fortsatta utbildningen om köparen vill det.

Jag har under 20 år åkt land och rike runt och hållit helgkurser, under mer än tio av de åren höll jag ca 40 helgkurser per år. Dessutom hade jag lektioner på eftermiddagar och kvällar under veckodagarna. 1996 gick jag, tillsammans med Jenny Mandal, pedagogikutbildning på Strömsholm. Där började jag förstå att helgkurser inte var det optimala sättet att utbilda sig till ryttare: för sällan, ofta dålig uppföljning, på olika villkor, för många elever i samma grupp osv. Jag började planera för mer långsiktiga utbildningar och fick flera lokalklubbar att nappa på det. Nu känner jag att jag har nått ett mål: att erbjuda kontinuerlig privatutbildning under bra förutsättningar. Här följer några tips för att utbildningen ska bli så bra som möjligt:

Rid gärna lektion så ofta du har tid, lust och möjlighet till. Första gången du rider lektion här kan det var bra att boka in två lektioner på en dag. Därefter passar det de flesta av mina elever bäst att bara rida en lektion per dag. Om du har långt att åka finns det möjlighet att rida en lektion på torsdagen och två lektioner på fredagen. Om det var länge sedan du red lektion sist eller om din häst (eller du) är lite spänd kan det var bra att boka in två lektioner på en dag.

Då jag vill ha elever som ser utbildningen här som en långsiktig satsning vill jag att du anmäler dig till minst fem lektioner. Det är för att du, din häst och jag ska få en ärlig chans och att det verkligen blir en UTBILDNING och inget annat! En lektion kostar (inkl anläggningsavgift och moms) 800 kr. Betalningen sker genom förskottsbetalning på minst fem lektioner samtidigt, dvs. minst 4 000 kr.

Välkommen till Lindnäs!

 

 

Tillagd i varukorgen