Våra tre ledord: 

                              Funktion - Kvalitet - Hållbarhet  

                            är tänkta att återspegla vårt hållbarhetstänkande.

Funktion = Att produkterna skall fungera så bra som möjligt, för att underlätta för oss att skapa harmonisk kommunikation mellan häst och ryttare, som bidrar till välmående ridhästar.

Kvalitet = Bästa möjliga materialval. Vi strävar efter att använda så slitstarka material som möjligt för lång hållbarhet. Vi strävar efter att ha designen så klassisk och tidlös som möjligt, för att de skall vara gångbara över många tidsepoker, för att du inte skall lockas till att byta utrustning på grund av modesvängningar. 

Hållbarhet = Många av våra produkter tillverkas av läder. Vi strävar efter att använda läder från leverantörer som tar hållbarhetsfrågor på stort allvar.   De flesta av våra bett har livstidsgaranti.

När vi har lyckats uppfylla de kriterier här ovan så har vi utrusning som håller över lång tid = Hållbarhet 

Val av miljövänligt material som håller länge, är bra för människor och naturen = Hållbarhet

Nöjd kund som tycker om sin funktionella slitstarka utrusning, vill inte byta ut den, och kommer därför inte att bidra till den "slit och släng" kultur som vi ser allt mer av i våra samhällen = Hållbarhet


Vegetabiliskt garvat läder

Denni Design-lädret tillverkas genom vegetabilisk garvning.

Vårt partnergarveri, som ligger i Igualada i Spanien, har specialiserat sig på denna teknik i fyra generationer. Garveriet har ett effektivt avloppsreningsverk som staden också använder för sitt eget avloppsvatten.

De har minimerat tillsatsen av acceleratorer. Detta gör att garvningen av Denni Design-läder kan ta upp till tio gånger längre tid än konventionell garvning. Längden på denna garvningsprocess ger täta, kompakta fibrer som garanterar våra produkters robusthet lång tid.

De färgar läder med naturliga pigment.

Hudarna kommer från en lokal återvinningsprocess för avfall.

Observera! Detta vegetabiliskt garvade läder måste smörjas en eller två gånger om året för att bibehålla sitt utseende och fysiska välstånd: skönhet och hållbarhet.

Alla dessa ansträngningar, är det som gör att vi kan garantera kvaliteten på vårt läder. Respekt för miljön och väl utfört arbete är de grundläggande principerna i allt vi gör.

Det är också ett led i vårt hållbarhetstänk att INTE erbjuda delbetalningar! För att vi vill inte locka folk till att köpa nogot de inte behöver för pengar de inte har.

 

 

Tillagd i varukorgen