• 19 oktober Duktiga Amanda vinner tävlingar och klarar sin examination!

  19 oktober Duktiga Amanda vinner tävlingar och klarar sin examination!

  Att följa Amanda och hennes hästar är alltid roligt. På Eddas tävling i augusti vann hon o hennes fine häst båda klasserna de ställde upp i (V2 och T3)! Inte nog med det: i våras blev Amanda examinerad Ridlärare II! Underbart när det lönar sig att vara noggrann och träna målmedvetet under lång tid. Stort grattis Ridlärare Amanda!

  2021-10-19 10:23
 • 13 oktober Utbildning utbildning utbildning!

  I helgen var jag på SIFs fortbildningsseminarium för Ridlärare som jag inledde med en föreläsning som bl.a handlade om ekipageanalys. På måndagen var duktiga Sophie från Swedish Equillence här och nu i dagarna tre är det lektioner på Lindnäs. Tur att jag älskar utbildning<3

  2021-10-13 09:13
 • 8 oktober Månadens tips för oktober finns ute nu!

  Denna gång heter tipset: "få i hästen vätska och minska risken för kolik". Läs gärna oxå "Foderråden" som finns i en ny flik lite längre ner i menyraden.

  2021-10-08 09:52
 • 8 oktober Tävlingsrapport från Susanne!

  8 oktober Tävlingsrapport från Susanne!

  Susanne och hennes Raketta utvecklas fint tillsammans och blir bara bättre och bättre! Vid årets sista tävling slog de till och vann tölten - T3:an! Jag har följt Susanne i flera år och hon vill verkligen utvecklas som ryttare och bokar in lektion vid alla tillfällen som erbjuds. Det ger resultat - stort grattis Susanne!

  2021-10-08 09:30
 • 7 oktober Foderråden äntligen på plats!

  På vår gamla hemsida hade vi foderråd som lästes ofta av Er hemsidebesökare. Nu har jag uppdaterat foderråden, Denni har gett dem en egen flik här på vår nya hemsida och jag har publicerat dem. Hoppas att allt blev rätt! Gå gärna in och läs foderråden - de finns i menyraden strax under Aktuellt.

  2021-10-07 10:52
 • 4 oktober Tävlingsrapport från Åsa!

  4 oktober Tävlingsrapport från Åsa!

  Här kommer en liten rapport från min och Glaesirs tävlingspremiär ihop. Målet var att vi skulle ha en trevlig upplevelse och att så gott det går rida och andas som det vore hemma. Lite svårt med det senare men en kul dag hade vi. Alla gångarter och övergångar satt och ingen enskild poäng under 5. En 6:a i tölt och en skritt var vi glada över och en massa tankar om vad vi kan förbättra till nästa gång (som förhoppningsvis inte dröjer lika länge som senaste uppehållet dvs 9 år..). En förstaplats i V5 och en 3:e i T8 efter uttagningen. Jag valde att bara rida V5-finalen där det till slut blev en snygg blå rosett till min fina gula häst 💙
  Tack för god support IA

  Grattis Åsa! Extra roligt för oss att det går så bra för Åsa & Glaesir eftersom Glaesirs far är Disas son Skýr från Lindnäs! Och Glaesir är en Skýrlookalike<3 Och extra roligt för mig eftersom jag följt Åsa i närmare (eller mer än) 20 år!

  2021-10-04 09:44
 • 30 september Nu finns Månadens tips för september ute!

  Verkar vara mitt nya liv - att vara ute i sista sekunden. In och läs tipset nu!

  2021-09-30 15:09
 • 29 september Tävlingsrapport från Ellen & Sofia!

  29 september Tävlingsrapport från Ellen & Sofia!

  Förrförra helgen tävlade oxå Ellen och då även mamma Sofia:

  Hej! Här kommer bilder på Ellen när hon kom på 3:e plats I T8 och 8:e plats i v5 med jämna fina poäng och en 7,5 för skritten i finalen. Skickar flera bilder, du får välja vilken du tycker passar bäst på hemsidan 🙂 på en bild är Aldis med, vi fick också en gul rosett i T8 med poängen 5,83 rekordresultat för oss.

  Grattis önskar vi både Ellen & Sofia!

  2021-09-29 09:34
 • 28 september Ellen fick Feather Prize!

  28 september Ellen fick Feather Prize!

  Och inte nog med detta:

  De fick även feather price med motiveringen; Ett allsidigt ekipage både på och utanför ovslbanan, mjuk och fin ridning. 

  Tack för bra träning och förberedelser dagen innan!

  Stort grattis Ellen! 

  2021-09-28 11:12
 • 28 september Tävlingsrapport från Ellen!

  28 september Tävlingsrapport från Ellen!

  Ellens mamma Sofias tävlingsrapport:

  Ellen och Himna  5:e placering i trail. En utmanande bana som utfördes lugn och fin och utifrån Himnas förutsättningar. Två gånger hoppade hon av (efter upprepade försök) och ledde Himna, tog sig tid att låta Himna titta på övningarna och även för att berömma henne. (Måste säga att jag var otroligt stolt över hur ödmjukt hon löste uppgifterna på banan).
  V5 gick super, personbästa med 5,6 i totalbedömning och en 3:e placering. T8 gick också bra poängen 5,1 och 10:e plats 

     
  Ellen och Aldis debuterade på tävlingsbanan; V5 poängen 5,26 och en 8:e placering  T8 poängen 5,43 och en 7:e placering  Första gången på tävling, lugnt och tryggt med ett fint samarbete. 


  Grattis Ellen!

  2021-09-28 11:03
 • 22 september En härlig bild på Jenny från prisutdelningen!

  22 september En härlig bild på Jenny från prisutdelningen!

  Eftersom jag ännu inte lärt mig hur man får med två bilder i samma nyhet kommer här ett inlägg till med den här härliga bilden.

  2021-09-22 20:39
 • 22 september Finafina tävlingsresultat för Jenny & Viska!

  22 september Finafina tävlingsresultat för Jenny & Viska!

  Jenny och Viska startade på Djursholms Ridklubb i Dressyr 2 och fick finfina 66,06 %!  Mycket roligt att en islandshäst startar i en dressyrklass och ännu roligare när det går så bra!. Stort grattis Jenny!

  2021-09-22 20:33
 • 21 september Planerar att få lite mer fart på uppdateringarna här!

  Under nästan 15 år uppdaterade jag vår hemsida flitigt under fliken "Aktuellt". De sista åren var vår gamla hemsida krånglig att uppdatera och dessutom började andra social medier ta över.
  Vår nya hemsida som är jättelätt att uppdatera så jag hoppas få lite fart på "Aktuellt" igen.

  En uppdatering som jag tyckte var rolig var när mina elever mejlade in tävlingsresultat som de önskade att jag skrev om och så satte jag ut dem på vår hemsida.
  Jag tycker att det vore kul att börja med det igen. Har precis frågat mina elever vad de tycker och hoppas på positivt svar.

  Nu ska jag gå ut och rida Safira & Sjódis i det fina höstvädret. Denni tränar Týri och Freyja. Vi får se vem som tar Saedis idag. Alla fem är igång!

  2021-09-21 09:35
 • 8 september Mina elever are on fire!

  Göta Petter - i höst blir det full fart på lektionerna här på Lindnäs. I varje fall om man räknar till antalet. Torsdagen den 23 september bokades 21 (!) lektioner på de sju ordinarie platserna! Fem elever kommer rida på onsdagen före och 16 elever blir det på torsdagen = lång dag. Jag har satt in extra onsdagar vid alla lektionstillfällen i höst utöver ordinarie torsdagar och fredagar. Är mycket stolt & glad över det stora intresset!

  2021-09-08 21:49
 • 3 september Disa och fölet

  Igår flyttade vi Disa och hennes föl tillbaka till Alisa och hennes föl i den stora hagen en bit ifrån gården. Fölet är färdigbehandlad och färdigtempad. Så fint att se alla fyra ihop igen<3

  2021-09-03 09:09
 • 31 augusti Nu finns Månadens tips för augusti här på hemsidan!

  Denna månaden är det ett mycket viktigt och nyttigt tips som heter: Equiband och Equibodybalance - arbeta din häst från marken utan bett och inspänning. Läs det!

  2021-08-31 21:42
 • 30 augusti Disas föl mår bra!

  Disas föl mår bra och imorgon får hon sista medicinen för ögat. Förra torsdagen kom hon hem och då var fästingsjukdomen färdigbehandlad. Vi har dem hemmavid eftersom fölet ska tempas två dagar till. På torsdag är planen att de ska återförenas med Alisa och hennes föl i stora hagen. För väl att det gick bra<3 Är tacksam för att Annika var så observant och att Ultuna var så skickliga!

  2021-08-30 23:38
 • 23 augusti - vilken skitdag det blev igår!

  Denni har inte lämnat Flens kommun sedan början av december (jo ok, en sadelresa den 18 mars). Jag var två dagar ensam i min Mammas lägenhet i Stockholm i början av juli och firade min Mammas födelsedag utomhus (såklart). Min Mamma bor hos sin pojkvän under pandemin.

  Nu skulle vi slå till på stort och lämnade Lindnäs sent på fredag eftermiddag och gav oss iväg till den stora staden för att vara i min Mammas lägenhet fram till måndag mitt på dagen. Bästa Annika passade Lindnäs och våra djur. Lördagen var underbar! Söndagen börjar med SMS från Annika där de stod att Disas föls öga inte såg bra ut. Vi som inte haft ngn skada på ngn häst sedan 2015..

  Vi packade ihop och åkt hem. Fick inte ut distriktet - de tyckte vi skulle åka direkt till djursjukhus. Ingen svarade på djursjukhuset - de sa att de talade i telefon. Vi lastade vår pigga Disa och vår inte pigga fölunge som hade ont i ena ögat och gav oss iväg. Fanns ingen på djursjukhuset så vi fick åka till ett annat. Där fick fölet bästa hjälp och det var inget allvarligt med ögat. Vi var på väg att få med oss båda två hem, men en ögonspecialist ville titta på fölets öga när hon kom in dagen efter (läs idag). Vi bestämde att lämna Disa & fölet.

  Bästa beslutet eftersom fölet blev uttorkad idag och har dåliga värden och när jag pratade med veterinären på eftermiddagen fick hon svaret: fästingsjukdom. Lilla fölet har alltså två fel: ögat och fästingsjukdomen. Kan man vara på ett bättre ställe än ett sjukhus när man blir uttorkad och behöver dropp och behandlingi blodet i flera dagar.  Igår åkte vi 50 mil innan vi kom hem sent sent på kvällen. Fölet var som tur är inte uttrorkad igår. Tack Annika för att du var så observant!

  2021-08-23 20:16
 • 17 augusti Denni Designs schalocker börjar ta slut!

  Dessa finns det 1-2 st kvar av:

  Brandgul (1 st kvar)

  Vinröd (2 st kvar)

  Grå (1 st kvar)

  Dessa finns det 3-4 st kvar av:

  Mörkröd

  Marin

  Brun

  Vit

  Rosa med rosa snodd

  Dessa är slut:

  Svart

  Grön

  Rosa med silversnodd

  2021-08-17 22:25
 • 15 augusti Tävling där Denni Design schalock lottas ut!

  Just nu pågår en tävling på Denn´s fb-konto: Denni Bergmann Hauksson. Kika in där om du vill vara med. Text från fb:                       

  Tävling - chans att vinna en Denni Design schalock. Vi lottar ut en Denni Design schalock För att vara med i tävlingen ska du göra detta:

  1) Gilla och dela det här inlägget på din logg här på FB

  2) Gilla Denni Design

  3) Sätta in en bild på en Denni Design schalock i det här orginalinlägget och skriva vilken färg du önskar på din schalock om du vinner Vinnaren dras måndag 16 augusti kl 20.00

  2021-08-15 12:27
 • 11 augusti nu rider jag Safira Disudóttir från Lindnäs

  Safira är bara 4 år och jag är inte så modig när det gäller att rida unghästar. Men, nu har jag ridit Safira tre gånger och det går jättebra! Snart ska jag lämna rundpaddocken och rida i stooora paddocken. Att Denni rider ut med henne är en annan historia. Man får bara inse att man är bra på olika saker och jag har på de här tre gångerna i rundpaddocken fått Safira att gå i en mycket jämnare och bättre form. Jag gillar Safira: hon är cool. modig, lättlärd och snabbtänkt.

  2021-08-11 22:55
 • Snart höjs priserna på Denni Designs träns & tyglar

  Den 16 augusti höjs priserna på Denni Designs träns och tyglar. Passa gärna på att handla innan dess!

  2021-08-10 22:20
 • 3 augusti SM-rabatt på schalocker

  SM-rabatt på Denni Designs schalocker! Från 3 augusti - 9 augusti får du 100 kr i rabatt om du anger koden:

  SM 2021 

  Länk till schalockerna: https://www.dennidesign.com/webbshop/vojlock

  2021-08-03 20:27
 • 26 juli Känns som första sommaren sedan jag gick i skolan i slutet av 70-talet - början av 80-talet

  Efter att ha arbetet alla somrar sedan 1982. Bla med 22 år med hingststation 5 månader per år så känns det som vi har lyckats få lite  sommarkänsla. Vi har läst flera böcker, vi har badat för tredje gången sedan vi träffades 1992. Igår cyklade vi för första gången under våra 18 år på Lindnäs. Blev 1 ½ mil och målet var en lite sjö. Har vi äntligen lyckats med lite Hemester?

  Idag är det ju gudbevars måndag vilket innebär att våra fem ridhästar ska tränas,. Denni skor just nu och sedan ska vi fixa ny hage till Disa, Alisa och deras två ljuvliga stoföl. Och just det: de fyra ska in o verkas och fölen få sin 8-veckors avmasking.. Blir bara lite Hemester inför lektionerna på torsdag & fredag. I helgen siktar vi på Hemester igen!

  2021-07-26 10:57
 • 15 juli Sista chans att köpa bett före prishöjningen!

  För första gången på flera år höjer nu Bombers priserna. Gå gärna in här för att komma till webshop: https://www.dennidesign.com/webbshop/bett

  2021-07-15 10:56

Fler nyheter

25 mars  Igår skrev jag att Safira nu är riden för första gången. Och idag reds hon ut! Fortfarande tar hon allt som har med inridning att göra som om det var helt naturligt för henne att vara ridhäst. Och något som gladde oss oxå var att hon själv gick över i tölt några steg (på lång tygel såklart). Ska berätta varför just det gjorde oss så glada nästa vecka.

24 mars Disa och Safirs dotter Safira är nu riden för första gången. Och det var bara att rida. Skönt när det är så okompicerat. Under hennes första fyra år har allt varit enkelt med henne!

15 mars  Äntligen finns bild på alla färger som vi tagit fram med hjälp av Er på Denni Designs schalocker: Nu finns elva färger: svart, brunt, marinblått, grått, mörkrött, orange, grönt, vinrött, vitt, rosa med rosa detaljer och rosa med silver/ljusgråa detaljer!. Schalocken passar de flesta sadlar. Kika gärna här för att se bild på alla härliga färger:

14 mars I hela 16 år har jag haft privatlektioner hemma på Lindnäs. Först några år på helgerna och sedan 2008 (dvs i 13 år) på torsdagar och fredagar. Denni och jag har nu funderat och har kommit på några nyheter som vi planerar att lansera när pandemin har lämnat oss alla. Det känns riktigt spännande och roligt!

19 februari  Igår fotade vi Freyja, Týri och Saedis. Freyja fotades även i förrgår. Kameran är knäpp och fokuserar inte. Ska kontakta återförsäljaren. Týri fick såklart bara gå lugnt fram och tillbaka en gång. Han var så duktig och är söt som socker. Freyja fick jobba lite mera och blev bara bättre och bättre. Min Saedis tyckte att Denni var väldigt krävande. Vilket han är när man jämfört med mig. Ska bli roligt att rida Saedis idag och känna om det är lite mer fart under hovarna. Alla tre är underbara<3 <3<3 Gladast av att se Týri och just nu känns det hoppfullt!

11 februari  Týri har nu varit igång i drygt en månad och det går jättebra! Vi är så glada för det. Håll tummarna för att det fortsätter att gå bra för Týri<3

10 februari  Idag firar vi 20-årig bröllopsdag<3 Planen var att fira denna dag på Island där vi blev ihop för 29 år och 13 dagar sedan. Den planen gick i stöpet reda förra sommaren. Under hösten trodde vi att vi kanske kunde fira i snön i de svenska fjällen (där de ena av oss aldrig varit och de andre för 36 år sedan) - den planen försvann i oktober.  Kvar idag fanns Malmköping. Så vi firar i vår stad. Mamma/svärmor har överraskat med leverans av trerättersmiddag inkl allt <3 - inhandlad och överlämnad av syster/svägerska <3. Dagen startade med sovmorgon (för den ena), brasa och tidningsläsning, utflykt till Malmköpings slalombacken som vi senast besökte för 15 år sedan (det är ju ändå drygt 4 km dit) och nu blir det middag. Och hur är livet tillsammans efter snart 30 år: det går upp och det går ner och sen går det upp igen<3

8 februari Nu har pressmeddelandet kommit:

28 januari  Vi är inbjudna till Hästföretagrforum på Scandinavium den 1 april!

Vilket ridväder! Vi har haft två underbara riddagar i strålande sol, snö och minusgrader. Det är då man tror på riktigt att man kan rida. Alltså när hästen dansar fram på det magiska underlaget och vädret är galet fint! Denni rider Freyja och Týri, dvs dotter och fader och jag rider systrarna Sjódis och Saedis.

27 januari  Nu finns alla torsdagslektioner (och en onsdag) ifyllda under fliken “Utbildning” - “Lektionstider”. Kolla att din tid/tider stämmer - mejla mig direkt annars.

25 januari  Fantastisk och enormt lärorik dag. Ridit lektion för professor Eyjólfur Ísólfsson. Våra partners idag var Freyja, Týri, Sjódis och Saedis. Tusen tack till våra älskade hästar och tusen tack till bäste Eyjólfur!

21 januari  Oj, oj mina fantastiska elever ska träna i vår: två fredagar med 20 anmälda och en torsdagseftermiddag/kväll med 15 anmälda! Tacksam över att jag har mina härliga elever och mitt underbara arbete. Inne på år 39 nu! Nästa år är det 40-års jubileum<3

15 januari - nu finns Månadens tips för januari under fliken “Månadens tips”.

15 januari  Nu finns vintern och vårens utbildningsdatum under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”. Rider du lektion här på Lindnäs och inte fått mejlet med de nya datumen - mejla mig bums.

14 januari Nu blir det  en extra kursdag på lördag den 16 januari eftersom kursen på trettondagsafton och trettondagen tyvärr blev inställd. Våra ridhästar är igång igen efter den sköna höstvilan. De känns pigga och fräscha! Vi är snart klara med Denni Designs nya kontor/lager i huset. Fattas bara ett skåp och några extra hyllplan. Vi är supernöjda! Har tragglat på med kartonger på gästsängen i flera år.