Våra samarbetspartners

Equality Line

Vi lärde känna Thomas och Sophie Wilhelmsson, och övrig personal på Equality Line i april 2016, då vi red på en av deras årliga clinic´s. Vi fick genas en fin kontakt, och började smida planer, som ledde till ett samarbete. Vi Ia & Denni använde oss redan då av flera av deras produkter. En av de saker vi gillar med Equality Line, är att de är mycket kvalitetsmedvetna, och har bara varor av högsta kvalité i sitt sortiment. Equality Line är grossister och i deras portfölj ingår flera av världsledande ridsportsvarumärken s.s: Prestige, Renaissance, Dy´on, Charles Owen, Equiline, Eqode, Veredus, Roeckl, Fleck, Beris, Bombers, William Leistner och Kevin Bacon. Vi har igenom Equality Line lärt känna flera intressanta och inspirerande människor inom olika ridsporter och företag. Det har bidragit till flera samarbeten, och vi har fått lära oss massor av saker av de bästa. Det är vi väldigt tacksamma för! Vi ser framemot fortsatt samarbete och kommande äventyr tillsammans med Team Equality Line. 

 

Bombers

Klicka på bilden för att komma till Bombers hemsida

Bomber Nel är grundaren till Bombers Bits. Bomber är själv ryttare. Allt startade med att han började smida bett hemma i garaget för eget bruk. Det ena ledde till det andra, och idag är Bombers Bits ett blomstrande familjeföretag.

År 2017 träffade Denni Bombers son, Leroy Nel, på en bettclinic på Equality Line, Hammarö. Leroy och Denni delade med sig till varandra av sina erfarenheter och redan vid det första mötet så startade vårt samarbete. Bombersbetten är handgjorda och de flesta av deras bett har livstids garanti. 

Agria

Klicka på bilden för att komma till Agrias hemsida

Ia har haft sina djur försäkrade i Agria sedan 1981, då namnet var JFB. Vi har fortfarande 40 år senare, alla våra djur försäkrade hos Agria.

Agria djurförsäkring har som affärsidé att genom specialistkunskap och engagemang utveckla och sälja trygghet för djur och människor. Vi har alltid fått bra service och trevligt bemötande hos Agria och ser fram emot fortsatt samarbete. Agria har flera ombud som har ett stort kunnande om islandshästar vilket underlättar kontakten. Vårt ombud heter Anne Fornstedt och hon hjälper oss alltid snabbt och smidigt. Vi är glada att ha Anne som ombud då hon själv rider och tävlar islandshäst. Dessutom är hon en av Sveriges bästa domare och har dömt VM flera gånger.

Agria har fått pris för sitt kvalitetsarbete och vunnit Utmärkelsen Svensk Kvalitet två gånger.  Vi kan varmt rekommendera deras innehållsrika och informativa hemsida www.agria.se, som fått Web Service Award för Sveriges bästa hemsida i kategorin information & service, även den utmärkelsen har de fått två gånger, nu senast 2006.  På webbplatsen finns det massor att läsa, t ex om unghästar, fölning, sadlar, hästköp, tömkörning, hovvård, foder, utbildningar, vaccinering, avmaskning och mycket mera. Titta in själv så får du se!

Det är extra roligt att samarbeta med Agria då de stödjer svenska Islandshästförbundet.

KRAFFT

Klicka på bilden för att komma till KRAFFT

Ia har instruerat mycket sedan 1982 och fick ofta frågor om fodring. Det gjorde att hon gick flera foderkurser för att få mer kunskap. Det resulterade i att Ia själv började hålla teorikurser om utfodring. Ibland kom de upp frågor som var svåra att svar på och då ringde Ia till Kristina Ekström på Krafft i Enköping. Kristina svarade alltid (trots att vi inte använde KRAFFTs produkter) med mycket engagemang och stor kunskap. På den tiden blandade vi vårt foder själva.

1997 läste Ia en artikel om Lussan där hon berättade att hon använde KRAFFT till sina hästar Efter det tyckte vi att det kanske vore dags för oss att tänka om och vi kontaktade igen Kristina Ekström.  Vi insåg fördelarna med ett färdigt kraftfoder. Förutom att det är ett mycket bra foder skulle det innebära stora arbetsbesparingar för oss. Vi började använda KRAFFTs produkter 1998 och första hösten fick Kristina analysen på vårt hösilage. Det hade så höga värden att vi inte behövde ge något kraftfoder till avelshästarna! En person som kommer fram till det och samtidigt säljer foder är 100 % ärlig. Kristina är en pärla och vi har stort förtroende för henne.    

När vi flyttade till Lindnäs i maj 2003 blev vår kontaktperson Torbjörn Johanson. Han är expert på vallar och grödor och hjälpte oss att sätta rätt frön på våra vallar.

Nu är Göran Hagelin vår kontakperson på KRAFFT och det känns mycket bra! Vi har fortfarande kontakt med Kristina Ekström som brukar vara här på våra clinics.        

Vårt samarbete med KRAFFT har fungerat utmärkt! Vi har fått många goda råd och lärt oss ännu mer om utfodring. Och det viktigaste av allt: hästarna mår kanon!

KRAFFT är en av Svensk hästsports största sponsorer. Flera av landets toppryttare är KRAFFTs kunder. KRAFFT samarbetar med bla. Strömsholm, Flyinge och Wången. KRAFFT satsar där de kan bidra till långsiktig utveckling av svensk hästsport.

På  KRAFFTs hemsida finns det många värdefulla råd om utfodring. Vi rekommenderar ett besök på deras hemsida.

Ragga Ha

Klicka på bilden för att besöka Ragga på insta

Ragnhildur Haraldsdóttirr (Ragga). She is a graduated horse trainer and riding instructor from the University of Hólar, there Ragga got the honorable price Ásetuverdlaun FT from the Icelandic horse Trainers Association.

Ragga is already well known for her harmoniously riding stile, and for a long time Ragga has slowly but surely established herself as one of the most successful riders in Iceland. We believe that she's just at the beginning of a long successful career.

So far, Ragga has achieved, among other things in sport:
F1 7,86 with Þróttur frá Tungu
2019 Ragga got a bronze medal att Íslandsmót in V1 with a score of 7,83
Now this year 2020 Ragga won Reykjavíkurmeistaramót with amazing score of 8,03 in V1. And achieved amazing scores of 8,44 in T1
And as the crown of the work, she received the honorary award Golden feather from the Icelandic horse Trainers Association with the motivation: Ragga use only a barely visibel aids, se and the horse looks to be in perfect harmony, It combines strength, softness, bearing, lightness and unique radiance. There is a lot of positive energy under control

Ragga has also shown som breeding horses with a great results. There among:
The stalion Vákur frá Vatnsenda as a four years old att LM 2014 with 7 x 9,0 for : Tölt, Rideability, General impression , Walk, Canter and Slow Tölt.
The mare Gleði frá Steinnesi with 9,5 for Tölt and 9,0 for Rideability, General impression and Slow Tölt.
The mare Þokkadís frá Selfossi with 5 X 9,0 for Tölt, Rideability, General impression, Slow Tölt and Canter
The mare Óskadis frá Steinnesi with 3 X 9 for Tölt, Rideability and General impression.

Here Ragga is using the Denni Prestige saddle, Denni Designs noseband Alisa and the bit is Bombers: Loose Ring Training Elliptical
We are looking forward to have a successful cooperation with Ragga, and wishing her all the best in the future
Photo: Glódís Líf Gunnarsdóttir

The winner is
Tillagd i varukorgen