Skötsel av Denni Designs träns

Vi rekommenderar att läderprodukterna oljas in direkt innan de börjar användas. Då blir de mjuka, och håller mycket länge. De blir bara bättre och bättre med tiden, lite som fina rödviner. Vi brukar använda Dy´on läderolja.

Det speciellt utvalda lädret vi har i våra produkter har väldigt tätt mellan fibrerna för bästa hållbarhet. Detta gör att de kan upplevas lite hårda/stela i början. Garveringsprosesen är speciell och kan ta upp till tio gånger längre tid än den gör hos de flesta moderna garverierna. Detta bl.a. för att behålla tätheten mellan fibrerna, och för hållbarheten.

Här följer en beskrivning av de tre lädervårsprodukter vi använder till tränsen:

Dy´on lädertvål Spraya på en lätt fuktad svamp och rengör lädret. Torka bort överblivna tvålrester med en ren handduk. Använd därefter Dy´ons läderbalsam  för att tillsätta näring och hålla lädret mjukt och smidigt.

Dy´on läderbalsam Använd först Dy´ons lädertvål för att rengöra lädret och smörj därefter in med det mjukgörande läderbalsamet för att återge näring och hålla lädret mjukt.

Dy´on läderolja Används sparsamt när lädret behöver en intensivkur, t.ex efter lång tid utan användning eller för att mjuka upp det ordentligt. Smörj in med en svamp och låt lädret absorbera oljan över natten och torka sedan bort överbliven olja.

Skötsel av Denni Prestige sadel

Sköter du din sadel kommer den hålla sig fin i många år. Tänk på att alltid använda vojlock/schalock/schabrak för att skydda sadeln från hästens svett och annan smuts. Här följer en beskrivning över de tre lädervårdsprodukterna och hur de ska användas:

Prestige Leather Balsam Så här skriver Prestige: "Vi föreslår att din kund använder balsam. Den fuktar, är vattenbeständigt och ger grepp. Vi använder också den för att rengöra. Balsamet bör användas ofta, för att den också hjälper till att neutralisera svettens påverkan på sadeln. Den smörjer också sadelns delar för att hålla den i gott skick så länge som möjligt “.

Prestige Leather Cleaner är tillverkad för användning på alla typer av lädermaterial för sadlar, träns och dess tillbehör. Läderrengöringen är en neutral Ph-vattenbaserad produkt som rengör försiktigt, men grundligt, utan att skada lädrets naturliga utseende och grip. Lämnar inte kvar några rester som vissa andra rengöringsmedel kan göra, och inte heller vattenrester som kan komma att skada lädret flexibilitetsegenskaper.  Läderrengöringen är mycket effektiv och perfekt för daglig användning . Använd en fuktig trasa eller svamp för bästa resultat.

Prestige Leather Oil Bör du använda några gånger per år eller när du ser att sadeln är ”torr”. Sadeln blir som ny! OBS! Oljan ska inte användas på paneler och stroppar.

Tillagd i varukorgen