23 augusti - vilken skitdag det blev igår!

Denni har inte lämnat Flens kommun sedan början av december (jo ok, en sadelresa den 18 mars). Jag var två dagar ensam i min Mammas lägenhet i Stockholm i början av juli och firade min Mammas födelsedag utomhus (såklart). Min Mamma bor hos sin pojkvän under pandemin.

Nu skulle vi slå till på stort och lämnade Lindnäs sent på fredag eftermiddag och gav oss iväg till den stora staden för att vara i min Mammas lägenhet fram till måndag mitt på dagen. Bästa Annika passade Lindnäs och våra djur. Lördagen var underbar! Söndagen börjar med SMS från Annika där de stod att Disas föls öga inte såg bra ut. Vi som inte haft ngn skada på ngn häst sedan 2015..

Vi packade ihop och åkt hem. Fick inte ut distriktet - de tyckte vi skulle åka direkt till djursjukhus. Ingen svarade på djursjukhuset - de sa att de talade i telefon. Vi lastade vår pigga Disa och vår inte pigga fölunge som hade ont i ena ögat och gav oss iväg. Fanns ingen på djursjukhuset så vi fick åka till ett annat. Där fick fölet bästa hjälp och det var inget allvarligt med ögat. Vi var på väg att få med oss båda två hem, men en ögonspecialist ville titta på fölets öga när hon kom in dagen efter (läs idag). Vi bestämde att lämna Disa & fölet.

Bästa beslutet eftersom fölet blev uttorkad idag och har dåliga värden och när jag pratade med veterinären på eftermiddagen fick hon svaret: fästingsjukdom. Lilla fölet har alltså två fel: ögat och fästingsjukdomen. Kan man vara på ett bättre ställe än ett sjukhus när man blir uttorkad och behöver dropp och behandlingi blodet i flera dagar.  Igår åkte vi 50 mil innan vi kom hem sent sent på kvällen. Fölet var som tur är inte uttrorkad igår. Tack Annika för att du var så observant!

2021-08-23 20:16
Tillagd i varukorgen